Winnende Camping van het Jaar 2022

De winnaars & genomineerden van 2022!

ANWB Kamperen organiseert de Camping van het Jaar-verkiezing al bijna 30 jaar. Dit jaar hebben bijna 26.000 Nederlandse kampeerders hun stem uitgebracht op hun favoriete camping!

Van 19 juli tot 31 oktober 2021 konden kampeerders en ANWB-leden hun stem uitbrengen via anwbcamping.nl/stemmen. Met hulp en expertise van onderzoeks- en adviesbureau Q&A en een strikte controle op dubbele stemmers is er gezorgd voor een 100% fraudebestendige en eerlijke publieksverkiezing. De beoordeling van de campings vond plaats in vier categorieën en op negen aspecten. Door de weging van de aspecten heeft niet automatisch de camping met de meeste stemmen gewonnen, maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel, bijvoorbeeld op klantvriendelijkheid. De vier categorieën zijn:

De beste kleine camping

Campings met minder dan 60 plaatsen. Deze campings liggen vaak wat meer in de natuur. De faciliteiten en activiteiten op een kleine camping zijn vaak beperkt, zoals de aanwezigheid van een zwembad of supermarkt.

Genomineerden Nederland

Genomineerden over de grens

De mooiste charme camping

De mooiste charme campings zijn campings die uitblinken in ligging, uitstraling en gastvrijheid. Met zeer ruime staanplaatsen op idyllische plekken. Stuk voor stuk gedroomde plekjes met veel gastvrijheid door de campingbeheerder.

Genomineerden Nederland

Genomineerden over de grens

De meest gewaardeerde huuraccommodatie

Huuraccommodaties worden steeds fraaier en luxueuzer. Bijvoorbeeld een tipi, een dubbeldekker tent op palen, een luxe bungalow in Afrikaanse stijl of denk aan comfortabele huuraccommodaties op ruime plekken.

Genomineerden Nederland

Genomineerden over de grens

De fijnste gezinscamping

Campings waar je kinderen naar hartenlust kunnen spelen met vriendjes en lekker kunnen zwemmen. De pret die ze dan uitstralen is met geen pen te beschrijven. Dat zijn de campings voor het ultieme gezinsvakantiegevoel.

Genomineerden Nederland

Genomineerden over de grens