Camping Awards 2021

De winnaars en genomineerden van 2021!

Al dertig jaar organiseert ANWB Kamperen de Camping van het Jaar Verkiezing. In dit lastige coronajaar hebben wederom bijna 25.000 Nederlandse kampeerders hun stem laten horen om hun favoriete camping te ondersteunen!

Van 6 juli tot en met 26 oktober mochten kampeerders hun stem uitbrengen via de algemene stemlink anwbcamping.nl/stemmen. Met hulp en expertise van onderzoeks- en adviesbureau Q& A en een strikte controle op dubbele stemmers is er gezorgd voor een 100 % fraudebestendige en eerlijke publieksverkiezing. De beoordeling van de campings vond plaats in vier categorieën en op negen aspecten. Door de weging van de aspecten heeft niet automatisch de camping met de meeste stemmen gewonnen, maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel, bijvoorbeeld op klantvriendelijkheid. De vier categorieën zijn:

De fijnste gezinscamping

Campings waar je kinderen naar hartenlust kunnen spelen met vriendjes en lekker kunnen zwemmen. De pret die ze dan uitstralen is met geen pen te beschrijven. Dat zijn de campings voor het ultieme gezinsvakantiegevoel.

Genomineerden Nederland

Genomineerden over de grens

De meest gewaardeerde huuraccommodatie

Huuraccommodaties worden steeds fraaier en luxueuzer. Bijvoorbeeld een tipi, een dubbeldekker tent op palen, een luxe bungalow in Afrikaanse stijl of denk aan comfortabele huuraccommodaties op ruime plekken.

Genomineerden Nederland

Genomineerden over de grens

De mooiste charme camping

De mooiste charme campings zijn campings die uitblinken in ligging, uitstraling en gastvrijheid. Met zeer ruime staanplaatsen op idyllische plekken. Stuk voor stuk gedroomde plekjes met veel gastvrijheid door de campingbeheerder.

Genomineerden Nederland

Genomineerden over de grens

De beste kleine camping

Campings met minder dan 60 plaatsen. Deze campings liggen vaak wat meer in de natuur. De faciliteiten en activiteiten op een kleine camping zijn vaak beperkt, zoals de aanwezigheid van een zwembad of supermarkt.

Genomineerden Nederland

Genomineerden over de grens

Certified CKE Campsite

CKE-certificaat voor de "Best in class"

De ANWB heeft in samenwerking met haar partners, op basis van strenge selectiecriteria, alle campings die in 2021 aan Camping Key Europe deelnemen, beoordeeld. De beste 40 krijgen een onderscheiding. Dit zijn campings die hun uiterste best doen om CKE kaarthouders van de aantrekkelijkste voordelen te voorzien. Ze doen dit zowel in het laag- als het hoogseizoen, ze accepteren de CKE-kaart als legitimatiebewijs en hebben één of meer speciale aanbiedingen, zoals 7 nachten slapen, 6 betalen. De campings ontvangen een ingelijst officieel Certified CKE 2021 certificaat om op te hangen bij de receptie. ANWB Kamperen wil hiermee, mede namens alle partners in Europa, aan campings haar waardering uitspreken. De gecertificeerde CKE-campings zijn tijdens de ANWB Camping van het Jaar Verkiezing bekend gemaakt.

Gecertificeerde CKE-campings

Donaupark Tulln

Tulln an der Donau, Oostenrijk

Naturcamping Buchholz

Buchholz, Duitsland

Camping Globo Rojo

Canet de Mar, Spanje

Camping Sites et Paysages Au Clos de la Chaume

Corcieux, Frankrijk

Camping De Goolne Ket’n

Rijssen, Nederland

Camping Pré Fixe

Cassagnabère, Frankrijk

Camping Nimseck

Irrel, Duitsland

Rødvig Camping

Rødvig, Denemarken

Dalskärs Camping

Bergkvara, Zweden

Camping Les Portes du Beaujolais

Anse, Frankrijk

Flower Camping Les Nobis d’Anjou

Montreuil-Bellay, Frankrijk

Camping Sauxillanges Des Prairies d’Auvergne

Sauxillanges, Frankrijk

Camping La Soleia d’Oix

Oix, Spanje

Camping La Croix Badeau

Soulaines-Dhuys, Frankrijk

Camping L’Arc en Ciel

La Neuveville sous Châtenois, Frankrijk

Camping Le Sainte Marie

Sainte-Mariela-Mer, Frankrijk

Idéal Camping

Allevard, Frankrijk

Camping L’Eden

La Baule, Frankrijk

O2 Camping

Longueville, Frankrijk

Camping Oasis du Berry

Saint-Gaultier, Frankrijk