Welkom bij ANWB Camp to the Future

Op 13 januari 2021 hebben wij een grootschalig evenement georganiseerd voor al onze camping partners. We kijken terug op een geslaagde avond. Wij feliciteren de winnaars en genomineerden van de Camping van het Jaar Verkiezing nogmaals met het behaalde resultaat. Wij wensen al onze partners een gezond en goed kampeerseizoen toe. Tot volgend jaar op ons event!

En als klap op de vuurpijl hebben wij de winnende Campings van het Jaar 2021 bekendgemaakt! Stap mee in de tijdmachine en doe mee aan ons digitale event 'Camp to the Future'.

De sprekers:

Jaap van der Linden

Jaap van der Linden Business Owner
ANWB Camping

Marjon Kaper Director ANWB Travel

Loek van de Loo Camping entrepreneur

Richard van Hooijdonk Trendwatcher / futurist

Tijdens Camp to the Future hebben we vragen gekregen voor de sprekers, maar om uitloop te beperken konden we niet op alle vragen antwoord geven. De sprekers hebben alle vragen beantwoord: u vindt de antwoorden onderaan deze pagina.

Dit zijn de winnaars en genomineerden van 2021!

Al dertig jaar organiseert ANWB Kamperen de Camping van het Jaar Verkiezing. In dit lastige coronajaar hebben wederom bijna 25.000 Nederlandse kampeerders hun stem laten horen om hun favoriete camping te ondersteunen!

Onze kijkers

Tijdens de uitzending vroegen we u om ons foto's te sturen van hoe u de show aan het kijken was, en velen van u hebben dat gedaan! Geniet van deze selectie van kijkers van Camp to the Future door heel Europa!

Vragen aan de sprekers:

Loek van de Loo

We hebben gekozen voor 1 activiteit: het runnen van campings in eigendom (geen distributie via derden meer) en we denken dat met een gerichte distributieactiviteit voor onze eigen accommodaties we erin zullen slagen onze capaciteit te vullen.

Ja, ik volg met bijzondere interesse de grote campinggroepen (zoals Capfun, Sandaya en Siblu), vooral om te kijken hoe zij op lange termijn de juiste klantrelatie weten te behouden en te verstevigen.

Ik ben ervan overtuigd dat als je wilt groeien of zelfs je bedrijf wilt behouden in de nieuwe wereld, je meer distributiekanalen nodig hebt dan alleen directe boekingen. De kosten van commissie moeten lager zijn dan de opbrengst van extra boekingen.

Ja, er is ruimte voor beide, maar de kwaliteit en het unieke management van de familie moeten het verschil maken.

Alle accommodaties met emotie, een hoge WOW-factor en gelegen dichtbij de natuur.

Ik denk dat dit een hele belangrijke groeimarkt is, 50 plussers hebben veel geld te besteden en veel tijd om te reizen.

In deze periode en in de toekomst is deze ontwikkeling erg belangrijk, aangezien kampeerders steeds minder een toilet of badkamer willen delen met anderen.

Niet onder de naam Greenkey; de wens van de nieuwe generatie kampeerliefhebbers om duurzamer te leven en op vakantie te gaan neemt toe.

De nieuwe glamping-liefhebber is op zoek naar een nieuwe WOW-ervaring, , in een unieke accommodatie (dichtbij de natuur) en met landelijke luxe. Verbondenheid met de lokale omgeving en in contact met lokale mensen is daarbij belangrijk.

Zeker, de markt van gezinsvakanties met meerdere generaties groeit. Wij spelen hierop in door accommodaties te introduceren met 4 kamers en 2 badkamers. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van een extra tent voor kinderen naast een normale accommodatie. De behoefte van deze gezinnen is om de mogelijkheid te hebben om tijdens vakanties apart samen te kunnen wonen met voldoende ruimte voor iedereen.

ANWB

In de afgelopen maanden is als gevolg van de restricties op reizen naar het buitenland geen of weinig ruimte geweest om winter kamperen te promoten. Door de integratie van alle reismerken van ANWB onder het ANWB merk zullen we in de toekomst meer aandacht hebben voor wintervakanties. Winterkamperen zal als onderdeel van deze campagnes nadrukkelijk onder de aandacht worden gebracht.

Voor 2021 legt ANWB de focus op het vergroten van het bereik onder kampeerders en het toevoegen van waarde aan de kaart, waarmee de kampeerder het idee heeft dat hij voor, tijdens en na de reis ontzorgd en beschermd wordt. Doordat meer mensen profiteren van de voordelen van de kaart zal u als camping daar ook van profiteren. Een groot voordeel ten opzichte van ACSI dat u als camping bij ANWB heeft is dat u zelf uw tarieven kunt bepalen.

We generen inderdaad veel data en daarmee inzichten in de behoefte van de kampeerders. In onze partner nieuwsbrief delen we regelmatig relevante inzichten. Zo hebben we afgelopen jaar bijvoorbeeld uitgebreid inzichten gedeeld over de invloed van corona op de wensen van de kampeerders.